Масажи

Историята на масажа – това е история на здравето, силата и красотата.

Масажът е един от най-древните способи за лечение и предпазване от различни болки и заболявания. Самият масаж е съвкупност от специални методи. Прилагането на масажа по свой начин въздейства на организма и поради това се използва широко в профилактиката за общо укрепване на организма, както и с лечебна цел в хирургията, ортопедията, гинекологията, неврологията и други области от медицината.
Какво е значението на думата „масаж“?

Единно мнение по този въпрос няма. Съществуват няколко версии за произхода на тази дума:

  • от арабското “mass” или “masch”, което означава “мачкам нежно”;
  • от гръцкото “masso”, което се превежда като “трия”, “търкам”, “притискам с ръце”;
  • от латинското “massa” – “прилепнал към палците”.

Историята на масажа датира повече от едно хилядолетие. Векове назад народите, населяващи островите на Тихия океан, са използвали масажа за лечение на различни заболявания. Първоначално се смята, че са използвали най-прости методи като поглаждане, размачкване, поклащане. Първите, които сериозно се заемат с прилагането на масажа, са били индийците и китайците.

В СПА центъра на хотела предлагаме разнообразие от масажи (класически, арома масаж, антицелулитни масажи), различни терапии за лице и тяло, както и ултразвукова терапия на проблемна зона. Всичките процедури се извършват от високо квалифицирани специалисти. Продуктите, с които работим са от специализираната серия “ ECO SPA “ на водещата компания в производството на професионална козметика за лице и тяло “ LIDERA “ .