ЗА ХОТЕЛА

Историята на нашият дом
хотел „Бохема“

Здравейте!

Казвам се Никола Панчев и съм собственик на Семеен хотел „ Бохема „ , който ръководим заедно със съпругата ми Магдалена .

Скъпи бъдещи, настоящи и стари приятели на „ Бохема СПА“ , в следващите няколко реда искам да ви запозная с историята на това райско кътче в полите на Родопа планина по точно склона „Дъбраш“.

Началото

Историята на хотела започва през далечната 1971 г. Тогава Българската Комунистическа Партия /БКП/ в лицето на районната потребителска кооперация отпуска средства да се построи малка почивна база. Проекта на тази база е за 6 стаи и един апартамент в едно, с голям ресторант предназначен за празненства и банкети на месното население. Строителството започва през 1973 и завършва през 1975г., това е и годината на откриване на обекта. От тогава целият комплекс е претърпял множество ремонти и реконструкции, благодарение на които има сегашният си вид.

През 1994 г. моите родители, Явор и Виолета Панчеви, открива рушащата се сграда на бившият ресторант „ Канина“ . Впечатлени от разположението му и извиращите горещи,лечебни минерални извори, решават , че това ще е бъдещият семеен бизнес. По това време ресторант „ Канина“ е собственост на РПК Огняново. След проведен и спечелен търг, Те стават собственици на сградата и парцела. За огромно съжаление и поради настъпилите промени в милата ни родина, баща ми остава без работа, а майка ми работейки издържа семейството. Въпреки всички несгоди на съдбата, Явор решава , че е крайно време да се заеме с ресторант „Канина“ .

Реставриране на сградата

Годината е 2000 –та и семейство Панчеви се местят да живеят от столицата София в село Огняново. По това време, аз Никола, съм студент последна година, но съм изключително впечатлен от идеята на родителите . След завършването си аз също се преместих при тях в Огняново и заедно започнахме реставрирането на сградата. Единствен моят брат Асен остана да живее и работи в София, но всеки уикенд идваше да се труди наравно с мен и родителите ми.

И така с взаимни усилия и с малък кредит от банката, през 2001 г. вече бяха на лице 6 стаи със собствени санитарни възли тъй като имаше само една баня на етажа и малък басейн. А през 2003 г. е реновиран и обновен ресторанта на хотела.

През тези години родителите ми довериха изцяло бизнеса, който ръководим заедно със съпругата ми, Магдалена.
В този период на преход името на семейният хотел от „ RELAX” бе преименуван на “BOHEMA” по молба на майка ми Виолета.

Цялостен ремонт, с пристройка и надстройка

В годините на неспираща работа, постоянен приток на гости, х-л „ Бохема“ се утвърди като едно от най- добрите места за почивка в курортното село Огняново . И така както едно растение , което непрекъснато ни дарява със своите цветове, сме длъжни да му подсигурим условията то да се развива още и още. В тази връзка, с голямата помощ на програма от ДФЗ през 2013 г. започнахме голям проект в хотела, а именно цялостен ремонт, с пристройка и надстройка. След приключването на проекта, „ Бохема“ придоби сегашният съвременен и стилен вид, използването на естествени материали като дърво и камък беше важно за нас. Така сградата се слива с заобикалящата ни природата. Сега стаите от 12 се увеличиха на 20 ,нов СПА-център, нова кухня с по-голям ресторант, нова рецепция и фоайе и детски кът. Ново оформяне на екстериора в северния и южния двор.

Откриването бе белязано с голямата сватба на нашите приятели – Красимира и Кирил.

През всички тези години на постоянно подобряване на цялостния облик на хотела, искам да споделя , че съм горд с постигнатото, защото за мен е най- важно че, вие, нашите гости, ставате част от нашето семейство и нашият екип, и си тръгвате от тук отпочинали и заредени с положителна енергия, като наши ПРИЯТЕЛИ !

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ СТЕ ЧАСТ ОТ НАШЕТО ГОЛЯМО СЕМЕЙСТВО!!!